Not Found

The requested URL /_doorways/map/map.html was not found on this server.


Apache/2.2.23 (CentOS) Server at 5.45.71.217 Port 80
Δελτία Τύπου
A-
 A 
A+
Open login

Δελτία Τύπου

 

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

Ο ΔΗΜΟΣ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ ΚΑΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2017, ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΑΝ ΤΗΝ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΤΕΛΕΤΗΣ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΤΩΝ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΡΑΦΗΝΑ

Στο Πνευματικό Κέντρο Ραφήνας ανακοινώθηκε στους εκπροσώπους των Μέσων Ενημέρωσης η διοργάνωση της Τελετής Απονομής των Βραβείων ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2017, στην Ραφήνα, η οποία θα φιλοξενηθεί το βράδυ της 1ης Ιουνίου στον θαυμάσιο χώρο «Καταρράκτες» του πευκόφυτου Πάρκου Αναψυχής Ραφήνας.

Η Υπεύθυνη της Τελετής Έρη Μπιζάνη καλωσόρισε τους συμμετέχοντες και αναφέρθηκε στον θεσμό των Βραβείων ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ, που δημιουργήθηκε το 2005 από το ECOCITY και το σκοπό της επιβράβευσης της προσπάθειας και του έργου που υλοποιείται για την προστασία του περιβάλλοντος.

Η Υπεύθυνη των Επιτροπών Αξιολόγησης Χριστιάνα Πειρασμάκη μίλησε για τον τρόπο επιλογής για τα προτεινόμενα έργα, καθώς και τη διαδικασία αξιολόγησης που εξελίσσεται για την ολοκλήρωση της επιλογής των βραβευόμενων

Ο Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου κ. Βαγγέλης Μπουρνούς καλωσόρισε τους εκπροσώπους των ΜΜΕ και τα μέλη της Επιτροπής Οργάνωσης, εκφράζοντας τον ενθουσιασμό του για την διεξαγωγή της Τελετής Απονομής των Βραβείων ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2017 στον Δήμο Ραφήνας- Πικερμίου και τόνισε ότι η προστασία και ανάπτυξη του περιβάλλοντος είναι ζήτημα υψίστης σημασίας στην ζωή μας. Αναφέρθηκε επίσης στη σημαντική ιδέα των βραβείων ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ και στην αξιοσημείωτη περιβαλλοντική ευαισθησία που δείχνουν έμπρακτα επιστήμονες, δημόσιοι και ιδιωτικοί  φορείς, σύλλογοι και εταιρείες, που συμμετέχουν ενεργά σε αυτήν την εκδήλωση. Επίσης, τόνισε, ότι ο Δήμος Ραφήνας- Πικερμίου υποστηρίζει θερμά περιβαλλοντολογικές δραστηριότητες και προσπαθεί να είναι αρωγός  σε τέτοιου είδους προσπάθειες.

Ο Πρόεδρος του ECOCITY Θάνος Ζαφειρόπουλος, αναφέρθηκε στον προσανατολισμό του Οργανισμού στην ευαισθητοποίηση για την προστασία του Περιβάλλοντος  και στην ανάγκη αναβάθμισης της ποιότητας ζωής στις πόλεις και τόνισε την ευκαιρία ανάπτυξης ενός σημαντικού περιβαλλοντικού κέντρου στη Ραφήνα με δράσεις για ενημέρωση μικρών και μεγ.Νίκος Κροντηράςκδίέρθηκε Ραφήναάλων.

Επίσης στην διάρκεια της εκδήλωσης ανακοινώθηκαν τα Βραβεία «ΠΡΑΣΑ» που καθιερώνονται από την επόμενη χρονιά (2018), ως περιβαλλοντικά αντι-βραβεία.

Στόχος είναι να «βραβεύονται» μη σωστές επιλογές για την προστασία του Περιβάλλοντος (αέρας, νερό, χλωρίδα, πανίδα) και την πλασματική ενημέρωση των πολιτών.

Η διοργάνωση της Τελετής Απονομής των ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2017 υποστηρίζεται από τον Οργανισμό Λιμένα Ραφήνας, τους Χορηγούς Επικοινωνίας που είναι τα περιοδικά ΠΡΑΣΙΝΟ, ΑUTO ΤΡΙΤΗ, ΜΟΤΟ ΤΡΙΤΗ, ReCSR και ECOTEC, οι δικτυακοί τόποι csrnews.gr και ecozen.gr, τους Υποστηρικτές που είναι οι εταιρίες UNI-PHARMA, INTERMEDA.E. και LAFORET, καθώς και τους Αρωγούς Ε.Υ.Δ.Α.Π. και ΚΗΠΟΔΟΜΗ.

 

Για περισσότερες πληροφορίες για τον θεσμό και τις διοργανώσεις προηγουμένων ετών οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν τον διαδικτυακό τόπο www.oikopolisawards.gr.

ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ : ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΠ. ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΔΡΑΝΟΥΝ

Προβληματισμός για την αδιαφορία αξιοποίησης των πλούσιων γεωθερμικών πεδίων της χώρας μας και την ελλειπή ενημέρωση των πολιτών για τα οφέλη

Κυρίαρχος ήταν ο προβληματισμός και η αμηχανία για τα προβλήματα και την αδράνεια εκμετάλλευσης του γεωθερμικού δυναμικού της χώρας, στην Ημερίδα που διοργάνωσε το ECOCITY με τη συνεργασία του Συλλόγου Ελλήνων Γεωλόγων, στην αίθουσα εκδηλώσεων της έκθεσης Verde.Tec, το Σάββατο 4 Μαρτίου 2017.

Η εκδήλωση με θέμα «ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ ΚΑΙ ΑΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ» ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένη με συμμετοχή που ξεπέρασε τα 250 άτομα και εισηγήσεις που εκτός από τον πλούσιο ενημερωτικό χαρακτήρα, πρόσφεραν την ευκαιρία εμβάθυνσης στην αδυναμία που εκδηλώνεται στην αξιοποίησής της στην χώρα μας, όταν σε άλλες χώρες σπίτια σε ολόκληρες πόλεις ή περιοχές τους εφοδιάζονται με ζεστό νερό όλο τον χρόνο και έχουν το πλεονέκτημα πολύ φτηνής ψύξης και θέρμανσης με μηδενικές εκπομπές ρύπων στον αέρα.

Ποιοι είναι οι λόγοι που το Κράτος έχει αδρανήσει (αδιαφορήσει ;) τόσο πολύ για την ψήφιση νόμου που θα ξεμπλοκάρει την χρήση και εφαρμογή της Γεωθεμίας ;

Γιατί έριξαν σε νάρκη την ανάπτυξη της μέχρι το 2013, που άρχισε η ζύμωση από το ΥΠΕΝ με άλλα Υπουργεία για να καταλήξει σε πρόταση το 2014 ;

Γιατί χρειάστηκαν 3 χρόνια για να καταλήξουμε στους επόμενους μήνες στο Σχέδιο Νόμου, που θα δοθεί προς διαβούλευση ;

Γιατί η ΔΕΗ καθυστέρησε και καθυστερεί τόσο πολύ την αξιοποίηση των τεσσάρων μεγαλύτερων γεωθερμικών πεδίων που έχει επινοικιάσει ; Συμφέρει περισσότερο η παραγωγή ενέργειας από λιγνίτη ;

Γιατί το Υπουργείο Τουρισμού καθυστερεί την έκδοση Υπουργικής Απόφασης για την αξιοποίηση του νερού στις Ιαματικές Πηγές της χώρας, με αποτέλεσμα να χύνεται καυτό νερό που μπορεί να θερμάνει κτήρια και χωριά μας ;

Γιατί μένουν σε σύννεφο άγνοιας οι πολίτες για την αβαθή γεωθερμία, που μπορεί να αξιοποιηθεί από όλους ;

Και πολλά ακόμη ερωτήματα γέμισαν τον προβληματισμό, που απλώθηκε στους ακροατές της ημερίδας του ECOCITY για τους λόγους παραμερισμού της γεωθερμίας στη χώρα μας που έχει χαρακτηριστεί ως η χώρα που έχει τον χαμηλότερο δείκτη χρήσης στο πιο πλούσιο γεωθερμικό δυναμικό στην Ευρώπη. Μια ήπια και πρακτικά ανεξάντλητη ενεργειακή πηγή που, με τις σημερινές τεχνολογικές δυνατότητες, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στην ηλεκτροπαραγωγή και με το καυτό νερό - που είναι το απόβλητό της - να θερμαίνονται σχολεία, κολυμβητήρια, δημόσια κτήρια και οικισμοί. Έτσι γίνεται στη Γαλλία, στη Γερμανία, στη Σουηδία και σε πολλές ξένες χώρες, με κορύφωση τη μικρή Ισλανδία, όπου τρυπούν το έδαφος στα 5.000 μέτρα, ενώ στην Ελλάδα είναι η γεωθερμική ενέργεια είναι διαθέσιμη στα 200 μέτρα.

Επιπλέον, όταν η κυριότερη θερμική χρήση της γεωθερμικής ενέργειας σε όλο τον κόσμο αφορά στη θέρμανση θερμοκηπίων, σε υδατοκαλλιέργειες, αλλά και στη τηλεθέρμανση, δηλαδή θέρμανση συνόλου οικισμών, χωριών και πόλεων, τι κάνουμε στη χώρα μας με τον πιο πράσινος τρόπο για την παροχή θέρμανσης και ψύξης; Που δεν εκπέμπεται διοξείδιο του άνθρακα ή κάποιο άλλο αέριο του θερμοκηπίου;

Η ημερίδα ξεκίνησε με την υποδοχή των συμμετεχόντων από τον πρόεδρο του ECOCITY Θάνο Ζαφειρόπουλο, τον πρόεδρο του Συλλόγου Ελλήνων Γεωλόγων Ξενοφώντα Σταυρόπουλο και τον αντιπρόεδρο του ECOCITY και συντονιστή την Ημερίδας, Γιάννη Κουμαντάκη Ομ. Καθηγητή ΕΜΠ.

Οι εισηγήσεις στη διάρκεια της ημερίδας έγιναν από :

· Γιώργο Χατζηγιάννη Γεωλόγος M.Sc, τ. Διευθυντής Ενεργειακών Πρώτων Υλών ΙΓΜΕ, για το Γεωθερμικο δυναμικό της Ελλάδας

· Λουκά Γεωργαλάς, Γεωλόγος Δρ ΕΜΠ, Προϊστάμενος Γενικής Διεύθυνσης Ορυκτών Πρώτων Υλών ΥΠΕΝ, τ. Διευθυντής            Γεωθερμίας ΥΠΕΚΑ για το νέο θεσμικό πλαίσιο αξιοποίησης της γεωθερμίας χαμηλής θερμοκρασίας

· Απόστολο Αρβανίτη, Γεωλόγος M.Sc, Δρ Γεωθερμίας ΑΠΘ, Μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων «Γεωθερμική Ενέργεια»       της       Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Γεωλόγων για τα περιβαλλοντικά οφέλη και επιπτώσεις από την αξιοποίηση της γεωθερμίας στο αστικό περιβάλλον

· Α. Καλλιώρα, Επ. Καθητής ΕΜΠ, Δρ Μηχ. Περιβάλλοντος ΔΠΘ για την εκπαίδευση και κατάρτιση νέων επιστημόνων και μηχανικών στην επιστήμη και τεχνολογία της γεωθερμικής ενέργειας, στην Ελλάδα και στο διεθνή χώρο

· Μιχάλη Βραχόπουλο, Καθηγή Τμ. Μηχανολόγων Μηχ. Τ.Ε. ΑΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας, Εργ. Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Μηχανολόγος Μηχ. και Δρ. ΕΜΠ για τις νέες τεχνολογίες αξιοποίησης της γεωθερμίας και την εφαρμογή στον Δήμο Νέας Ιωνίας.

· Κ. Καρύτσα, Δρ. Γεωλόγος–Γεωθερμικός, Δ/ντής Δ/νσης ΑΠΕ του ΚΑΠΕ, Ph.D Pennsylvania State University USA για τη συμβολή ερευνητικών και επιδεικτικών έργων στην απόδοση και στη μείωση κόστους εγκατάστασης και λειτουργίας των συστημάτων Γεωθερμικών Αντλιών Θερμότητας

· Γιώργο Φραγκογιάννη, Δρ. Γεωθερμίας ΕΜΠ, Μηχανικός Μεταλλείων–Μεταλλουργών ΕΜΠ, Eneroot Γεωθερμικά Συστήματα για την εφαρμογή γεωθερμικών συστημάτων σε Δημόσια κτήρια

Ο Γιάννης Κουμαντάκης έκλεισε την ημερίδα με τα συμπεράσματα για την Γεωθερμία που είναι :

· Η Γεωθερμία είναι απολύτως ανανεώσιμη πηγή ενέργειας που θα διατηρηθεί για πάντα (ο ορισμός της αειφορίας) και η χρήση της μειώνει τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις συγκριτικά με την παραγωγή και χρήση όλων των άλλων μορφών ενέργειας.

· Μειώνει σημαντικά το κόστος θέρμανσης (30-40%), ενώ το κόστος παραγωγής και διάθεσης παραμένει σταθερό με το χρόνο, γιατί δεν επηρεάζεται από τις διακυμάνσεις των τιμών του πετρελαίου, του φυσικού αερίου, γαιανθράκων κα.

· Δεν απαιτεί αποθήκευση, αφού μπορεί να παράγεται 24 ώρες το 24ωρο 365 μέρες το χρόνο και μετά τη χρήση της το θερμό νερό, με μειωμένη θερμοκρασία κατά το αξιοποιημένο ποσοστό της, επανεισάγεται στη γη για να ξαναθερμανθεί χωρίς οικονομική ή περιβαλλοντική επιβάρυνση.

· Η χρήση της οδηγεί έμμεσα στη μείωση των αερίων του θερμοκηπίου και άλλων ρυπογόνων ουσιών, λόγω αντίστοιχης μείωσης της χρήσης υδρογονανθράκων και γαιανθράκων.

· Η απαιτούμενη έκταση γης για τη διάνοιξη των γεωτρήσεων και την εγκατάσταση του γεωθερμικού σταθμού, είναι πολύ μικρή, επομένως η αλλαγή χρήσης γης πολύ περιορισμένη σε σύγκριση με τις άλλες μορφές ΑΠΕ, όπως οι  ταμιευτήρες φραγμάτων κ.ά.

· Η χρήση της γεωθερμίας οδηγεί σε μείωση της εξόρυξης των υδρογονανθράκων, των γαιανθράκων, των ορυκτών που χρησιμοποιούνται για τους πυρηνικούς σταθμούς παραγωγής ενέργειας και έτσι συμβάλλει στη διατήρηση των φυσικών πρώτων υλών για τις επόμενες γενεές.

Επιπλέον κατατέθηκε ο προβληματισμός σχετικά με τον ρόλο που πρέπει να αναλάβουν οι πολίτες για την ανάπτυξη της Γεωθερμίας, όταν καθυστερεί η εξέλιξη είτε από το Κράτος, είτε από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, με την αξιοποίηση των Ενεργειακών Συνεταιρισμών.

Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με κοινή διαπίστωση την ανάγκη συνέχισης του Κύκλου Διαλόγου που άνοιξε το ECOCITY, με τη συνεργασία του Συλλόγου Ελλήνων, Γεωλόγων για τη Γεωθερμία και την αξιοποίησή της στην χώρα μας.


LINKS ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΩΝ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

Λ. Γεωργαλάς: http://www.slideshare.net/kosthom/ss-72829270

Μ. Βραχόπουλος: http://www.slideshare.net/kosthom/ss-72829344

Κ. Καρύτσας: http://www.slideshare.net/kosthom/ss-72829028

Γ. Φραγκογιάννης: http://www.slideshare.net/kosthom/ss-72828817

Α. Καλλιώρας: http://www.slideshare.net/kosthom/ss-72828604

Γ. Χατζηγιάννης: http://www.slideshare.net/kosthom/ss-73030665

Α. Αρβανίτης: http://www.slideshare.net/kosthom/ss-73030850

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

VERDE.TEC: Αρχίζει η «πράσινη» έκθεση για τις τεχνολογίες περιβάλλοντος

 

Περισσότεροι από 70 διακεκριμένοι ομιλητές θα συμμετάσχουν στον τετραήμερο συνεδριακό μαραθώνιο της διεθνούς έκθεσης «Verde.Tec».

H “Verde.Tec” είναι η νέα διεθνής έκθεση που έρχεται να παρουσιάσει τις τεχνολογικές λύσεις για τα μεγάλα και μικρά περιβαλλοντικά προβλήματα στη χώρα μας. Υποστηρίζει την «κυκλική οικονομία», το νέο παγκόσμιο οικονομικό μοντέλο που θα στηριχτεί στην καινοτομία, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την εξοικονόμηση φυσικών πόρων.

Η “Verde.Tec” φέρνει στο προσκήνιο και τη δυναμική ενός κλάδου που μπορεί να στηρίξει την ελληνική οικονομία και να τη βοηθήσει να απαγκιστρωθεί από τα δεινά που προκάλεσε η δημοσιονομική κρίση μετά το 2009. Σε τετραήμερο μαραθώνιο ενημέρωσης και ανταλλαγής απόψεων για την πορεία της αγοράς και την προώθηση νέων τεχνολογιών για το περιβάλλον αναμένεται να εξελιχθεί το συνεδριακό μέρος της διεθνούς έκθεσης που θα πραγματοποιηθεί από τις 2 ως τις 5 Μαρτίου 2017 στο εκθεσιακό κέντρο MEC της Παιανίας.

Ως την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές είχαν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Σωκράτης Φάμελλος, ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. και βουλευτής Αττικής κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο αναπληρωτής τομεάρχης Περιβάλλοντος της Ν.Δ. και βουλευτής Α’ Πειραιώς κ. Κώστας Κατσαφάδος, ο βουλευτής Αργολίδος του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός κ. Γιάννης Μανιάτης και ο τομεάρχης Νέων Τεχνολογιών του ΠΑΣΟΚ κ. Λάμπρος Ρώσσης, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης, δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και στελέχη ΟΤΑ, επιχειρηματίες και στελέχη επιχειρήσεων.

 

Οι βασικοί ομιλητές

 

Η βασική εκδήλωση της πρώτης ημέρας διεξάγεται υπό την αιγίδα και την υποστήριξη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) με βασικό ομιλητή τον πρόεδρο του International Solid Waste Association (ISWA) κ. Αντώνη Μαυρόπουλο, ο οποίος θα ενημερώσει τους εκθέτες, τους επιχειρηματίες, τους δημάρχους, τα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τους συνέδρους του “Verde.tec Forum” για θέματα που μπορούν να αποτελέσουν ερεθίσματα για συνέργειες, έργα και νέες δράσεις που θα δώσουν ώθηση στην «κυκλική οικονομία».

Ομιλητής στην ίδια εκδήλωση θα είναι και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης, μεταξύ άλλων στελεχών της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στην εκδήλωση αυτή θα συμμετέχουν επίσης ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος κ. Κώστας Μπακογιάννης, ο δήμαρχος Καλλιθέας κ. Δημήτρης Κάρναβος, ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου κ. Διονύσης Χατζηδάκης, ο δήμαρχος Μαρκόπουλου – Μεσογαίας κ. Σωτήρης Μεθενίτης. Την Περιφερειάρχη Αττικής κ. Ρένα Δούρου θα εκπροσωπήσει ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Νάσος Αναγνωστόπουλος ενώ τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Γιώργο Καμίνη, θα εκπροσωπήσει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Γιώργος Μπρούλιας. Στην ημερίδα συμμετέχουν επίσης κορυφαίοι επιστήμονες και στελέχη επιχειρήσεων που θα παρουσιάσουν βέλτιστες πρακτικές και έργα.

Στη συνέχεια ο Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ) θα παρουσιάσει τους σχεδιασμούς και την υλοποίηση ενός στρατηγικού σχεδίου για την ανακύκλωση που θα βάλει τις βάσεις και τις προοπτικές για ένα πιο… «πράσινο» μέλλον.

Την εκδήλωση θα ανοίξει ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σωκράτης Φάμελλος ο οποίος θα παρουσιάσει τους βασικούς άξονες της στρατηγικής που έχει χαράξει και εφαρμόζει η κυβέρνηση ώστε να ενισχυθούν οι δραστηριότητες ανακύκλωσης. Στο ίδιο πλαίσιο ο πρόεδρος του ΕΟΑΝ κ. Δημήτρης Πολιτόπουλος θα αναφερθεί στην εναλλακτική διαχείριση απορριμμάτων.


Το πρόγραμμα της Παρασκευής

 

Την Παρασκευή 3 Μαρτίου τα συνέδρια του «Verde.Tec Forum», ξεκινούν με την ημερίδα της  Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ) αναφορικά με τη νέα αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, τις προκλήσεις και τις προοπτικές που διαμορφώνονται στη χώρα μας. Βασικός ομιλητής θα είναι ο πρόεδρος της ΕΛΕΤΑΕΝ κ. Γιάννης Τσιπουρίδης, ο οποίος έχει καλεσμένους μερικούς από τους μεγαλύτερους παράγοντες της αγοράς και θα αναφερθεί στον σχεδιασμό για τη νέα αγορά και την ενίσχυση των ΑΠΕ.

Στη συνέχεια ακολουθεί το Ινστιτούτο Logistics Management Ελλάδος (ILME) το οποίο θα παρουσιάσει μια ειδική ενημερωτική εκδήλωση για τα “Green & City Logistics” υπό την επιμέλεια του κ. Κωνσταντίνου Χανιώτη.

Τη δεύτερη συνεδριακή ημέρα θα κλείσει ο Σύνδεσμος Εταιρειών Φωτοβολταϊκών (ΣΕΦ). Με την επιμέλεια του Δρ. Σωτήρη Καπέλλου, ο ΣΕΦ θα αναλύσει το νέο θεσμικό πλαίσιο για την αυτοπαραγωγή και την αποθήκευση ενέργειας καθώς και στις νέες προοπτικές που ανοίγονται στην αγορά φωτοβολταϊκών.

 

Το πρόγραμμα του Σαββάτου

 

Το πρόγραμμα του Σαββάτου 4 Μαρτίου ξεκινά με την  ημερίδα του Ecocity για τη γεωθερμία και το αστικό περιβάλλον και στην οποία συμμετέχουν διακεκριμένοι ομιλητές, τους οποίους θα συντονίσει ο αντιπρόεδρος του “Ecocity” και ομότιμος καθηγητής ΕΜΠ κ. Γιάννης Κουμαντάκης.

Ακολουθεί στη συνέχεια ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος (ΠΑΣΕΠΠΕ) με το μείζον θέμα των  περιβαλλοντικών έργων στην Ελλάδα. Με εξαιρετικό ενδιαφέρον αναμένεται η  εισήγηση που θα κάνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΕΠΠΕ κ. Χρήστος Δρακόπουλος καθώς και η παρέμβαση που θα κάνει ο πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) κ. Αθανάσιος Κωνσταντόπουλος για τις τεχνολογίες αιχμής και τις προοπτικές ανάπτυξης με την «κυκλική οικονομία».

Ο συνεδριακός μαραθώνιος της ημέρας ολοκληρώνεται με την παρουσίαση των ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών εργαλείων για την Καινοτομία, την Επιχειρηματικότητα και το Περιβάλλον, από το επιστημονικό επιτελείο του «Πράσινου Ταμείου», της αποκαλούμενης “Greek Task Force”.

 

Tο πρόγραμμα της Κυριακής

 

Την Κυριακή 5 Μαρτίου και τελευταία ημέρα της έκθεσης, θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη ημερίδα του μηνιαίου περιοδικού “Ecotec” σε συνεργασία με την επιχειρηματική πρωτοβουλία “A – Energy Investments”.

Έχει τίτλο: «Επενδύοντας στην κυκλική οικονομία: Νέα έργα και Υποδομές, «Πράσινα» σημεία, Βιοαπόβλητα, Ενεργειακή αξιοποίηση και εξοικονόμηση ενέργειας. Στην ημερίδα θα μιλήσουν δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και στελέχη ΟΤΑ, καθώς και εκπρόσωποι μερικών από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις που έχουν υλοποιήσει έργα με περιβαλλοντικά θετικό πρόσημο.

Συνεχή ροή ενημέρωσης για τη διαμόρφωση του τελικού συνεδριακού προγράμματος θα υπάρξει άμεσα στην ιστοσελίδα της έκθεσης, την οποία μπορείτε να δείτε με ένα κλικ εδώ.

Στη διεθνή έκθεση “Verde.Tec” για τις Τεχνολογίες Περιβάλλοντος που διοργανώνεται στο MEC από τις 2 ως τις 5 Μαρτίου 2017 συμμετέχουν εκθέτες, οι εταιρείες των οποίων δραστηριοποιούνται στις εξής κατηγορίες:

Αποκατάσταση περιβάλλοντος – Τεχνολογίες αιχμής & Εξοικονόμηση ενέργειας.

Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Κατασκευές και επισκευές κτηρίων.

Ανακύκλωση και διαχείριση αποβλήτων.

«Πράσινη» Βιομηχανία, μηχανήματα, εργαλεία & εξοπλισμός.

Υπηρεσίες & Τεχνολογίες Διαχείρισης Εφοδιασμού.

Αυτοκινούμενα οχήματα & μηχανήματα.

Οι κατηγορίες επισκεπτών είναι οι ακόλουθες:

Στελέχη, μηχανικοί και τεχνικοί των ΟΤΑ, της βιομηχανίας, της βιοτεχνίας, των μεγάλων εμπορικών επιχειρήσεων, των κατασκευαστικών εταιριών, των ξενοδοχειακών μονάδων, των Μεταφορών, των Logistics.

Υπεύθυνοι των τεχνικών υπηρεσιών των δημοσίων Οργανισμών και Επιχειρήσεων.

Αρχιτέκτονες.

Εργολήπτες.

Επενδυτές σε ΑΠΕ.

Μελετητές.

Αντιπρόσωποι και έμποροι από όλη την Ελλάδα.

Ξένες αντιπροσωπείες.

Ιδιώτες που ενδιαφέρονται για εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών, βιολογικών καθαρισμών και συστημάτων ποιότητας νερού ή εξοικονόμησης ενέργειας στα ακίνητά τους.

 

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:

«ECOTEC»

«Logistics & Management»

«Εργοταξιακά Θέματα»

«Car & Truck».

«Μετάδοση Ισχύος»

«Ηλεκτρολόγος»

“Local it”

ΒΗΜΑ FM 99,5

Piraeus Press

airetos.gr

Β2GREEN

Πράσινο σπίτι & Κτίριο

MTC Magazin Romania

 

Η έκθεση, τόσο εντός όσο και εκτός της χώρας, θα προβληθεί με διαφημίσεις σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, με τηλεοπτική και ραδιοφωνική διαφήμιση πανελλαδικά και με διανομή διαφημιστικών εντύπων, προσκλήσεων, αφισών κ.ά.

 

https://www.facebook.com/566859756834491/videos/581419025378564/

Σελίδα 1 από 5

ΑΞΟΝΕΣ

  • ΑΕΡΑΣ
  • ΝΕΡΟ
  • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ
  • ΟΙΚΙΣΜΟΣ